Aşılama yöntemi uygulandıktan sonra ağrı hissi olur mu?
Aşılama yönteminin uygulandığı kimi kadınlarda tedavi sonrası herhangi bir ağrı hissiyatı oluşmazken kimi kadınlarda da sancı seyrinde değil hafif düzeyde kasık ağrıları gözlemlenebilmektedir. Anesteziye başvurulmayan, pratik olarak uygulanabilen, herhanginin ağrı hissinin oluşmadığı bir yöntemdir. Ancak ağrı hissi istisnai durumlara göre değişmektedir. Bunun nedenine gelince kimi insanların ağrı eşiği düşük olabilir ağrı eşiği düşük insanlar, vücuda en hafif yapılan uygulamayı hissedebilir ve uygulamadan kaynaklı olarak ağrı duyabilir. Aşılama yönteminin uygulandığı ağrı eşiği düşük olan kadınlarda da istisnai olarak ağrı hissedilebilir ancak bu hissedilen bu ağrı oldukça hafiftir. Ancak söz konusu ağrı başka bir problemi de işaret edebilir bu bakımdan doktor gözetimi oldukça önem taşımaktadır.
Aşılama yöntemi uygulamasının sonrasında kanama olması normal mi?
Aşılama yönteminin uygulanması ardından kanama gerçekleşmemesi gerekir. Uygulamada kanama olması için herhangi bir neden bulunmamaktadır. Aşılama yönteminin uygulandığı bazı kadınlarda uygulama sırasında rahimin ağız bölgesinde ufak çaplı leke formunda kanama oluşabilir ancak bu durum sıklıkla karşımıza çıkmaz nadir oluşabilen bir durumdur.
Aşılama yönteminin uygulanması sonrası görülen kanama böyle bir kanama ise gebelik şansını olumsuz yönde etkilemeyecektir. Çok kısa, ortalama olarak 1 gün süreli bu kanamalar görülebilir.
Kanama 3 günden fazla, leke formunda değil yoğun kanama şeklinde görülüyorsa bu durumda doktora muhakkak danışılmalıdır. Aşılama sonrası görülen kanama eğer 15 gün geçtikten sonra görülüyorsa halk arasında bu durum; üstüne görme, üstüne adet görmek olarak adlandırılmaktadır.
Aşılama yöntemi uygulaması sonrası progesteron hormonu kullanmak şart mı?
Aşılama yönteminin uygulanması ardından progesteron hormonu kullanmak şart değildir. Bazı aşılama yöntemi uygulamasında progesteron hormonu kullanılmayabilir. Bu durum tamamen doktorun tekniğine bağlıdır. Aşılama yönteminin uygulandığı her hastada progesteron hormonu kullanılacak diye bir kural ve mecburiyet söz konusu değildir. Progesteron hormonu ile ilgili karar aşılamayı yapacak doktorun kararı ile ilgilidir.
Aşılama sonrasında ne zaman cinsel ilişkiye girilebilir?
Aşılama yönteminin uygulanmasının ardından cinsel ilişkiye girme süresine aşılama uygulamasını yapan doktorun karar vermesi gerekir. Aşılama sonrasında doktor çiftlere, cinsel ilişkinin süresi ile ilgili bilgilendirme yapar.
Aşılama yöntemi uygulaması sonrası ne zaman gebelik testi yapılabilir?
Aşılama yönteminin uygulanması ardından gebelik testi tıpkı normal hamileliklerde geçerli olanla aynıdır. Aşılama uygulandıktan 14 gün sonra gebelik testi yapılmalıdır. Bu süreçte yapılan gebelik testi kesin sonucu verebilir.
Aşılama yöntemi sonrasında ne zaman gebelik belirtileri görülebilir?
Aşılama yönteminin uygulanmasının ardından anne adaylarında aynen doğal yolla kalınan gebeliklerde ki gibi aşerme gözlenmektedir. Aşılama transferinde gebelik belirtileri; gebelikte 3. hafta görülmeye başlar. Aşılama sonrası gebelik oluşmuş ve gebelikte 3. hafta ise söz konusu görülebilen belirtiler: baş dönmesi, halsizlik ve yoğun mide bulantıları ve kusma gibi şikayetlerdir.
Aşılama yöntemi uygulamasının sonrasında gebelik testi sonucu pozitif ise ne yapılmalı?
Aşılama uygulamasının ardından geçen 14 günün sonrasında yapılan gebelik testleri sonucu pozitif çıktığı takdirde bu durum bebeğin var olduğunu gösterir. Gebelik testi pozitif çıktığı zaman hiç vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
Aşılama yöntemi uygulandıktan sonra gebelik testi sonucu negatif ise ilk adet ne zaman görülür?
Aşılama uygulamasının ardından yapılan gebelik testleri sonucu negatif çıktığı takdirde ortalama olarak en geç 15 gün içerisinde adet görülmesi gerekir aksi takdirde adet görülmemiş ise doktora başvurulmalıdır.
Aşılama yöntemi uygulamasının ardından ne kadar süre sonra gebelik ultrasonda görülebilir?
Gebeliğin ilk haftaları ultrason cihazı ile bebek görülmez. Aşılama yöntemi uygulamasının ardından gebeliğin ultrasonda görülebilmesi için bebeğin en az 5 haftalık olması gerekir. Aşılamadan 20 gün sonra ultrasonda gebelik ultrasonda saptanabilir.
Aşılama yöntemi uygulamasının sonrasında düzensiz bir kan lekesi veya akıntı olur mu?
Aşılama yönteminin uygulanması sonrası genellikle bir kanama ya da akıntı olmuyor. Ancak söz konusu şikayetler var ise zaman kaybetmeden doktora başvurmakta fayda vardır.
Aşılama sonrasında ne zaman banyo yapılır?
Aşılama yönteminin uygulanması ardından birinci değil ikinci gün banyo yapılması hekim tarafından önerilebilir.
Aşılama yöntemi uygulandıktan sonra nasıl beslenmeli?
Bir beslenme diyeti söz konusu değildir. Doğal yolla hamile kalan kadın ile aşılama tedavisi uygulanan kadındaki beslenme arasında bir farklılık yoktur.
Comments