Gebelikte 8.haftada bebeğinizde görülecek değişiklikler nelerdir?
Gebelikte 8.hafada içerisinde bebeğiniz normal gelişme aktivitelerini devam ettirmekte ve boyunun da her geçen hafta hızlı bir şekilde uzuyor olması dikkat çekmektedir. Kemik gelişiminin bu kadar hızlı olması sayesinde, yedinci haftada belirmiş olan kolların uzayarak, dirseklerden bükülebiliyor olması da yine bu hafta içerisinde meydana gelmektedir. Yani bebeğiniz artık, sabit C şeklindeki kıvrık pozisyonundan daha serbest bir pozisyona geçmeye başlamaktadır. Bebeğinizin, ağız, diş, dil gibi yapılarının gelişimi bu haftanın sonlarına doğru tamamlanmaktadır. Ayrıca bu hafta içerisinde bebeğinizin vücut içi organ ve sistemlerinin birçoğu gelişimini hızlı bir şekilde devam ettirmektedir.
Gebelikte 8.haftada bebeğinizin boyu ve kilosu ne kadardır?
Bu hafta içerisinde bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 1,5 cm. kilosu da 1 gram kadardır.
Gebelikte 8. Haftada anne adayında görülecek değişiklikler nelerdir?
Gebeliğinizin yaklaşık 2 aylık bir dönemine tekabül eden sekizinci haftada, halen birinci trimester döneminde bulunmanız nedeniyle, bulantı problemleri yaşamanız genellikle normal kabul edilmektedir. Bunun yanın sıra, gebelik hormonlarının, vücudunuzda uzun bir süredir şiddetli dalgalanmalar ile faaliyet gösteriyor olmaları nedeniyle cildinizde de hoşunuza gitmeyen değişiklikler meydana gelmiş olabilmektedir. Çünkü bu hormonal değişimler cildinizin yağ salgısını artırmaktadır. Bu durumda çoğunlukla sivilce problemine neden olmaktadır. Bu tür değişimler nedeniyle kendinizi mutsuz hissetmenize gerek olmamakta, çünkü bu değişimler kısa süreli ve geçici değişimler olarak bilinmektedirler. Birinci trimester dönemi, yani hamileliğin ilk üç ayı sona erdikten sonra, yüzdeki sivilceler büyük oranda azalmakta çünkü hormonlarınız artık daha düzenli bir şekilde çalışmaya başlamaktadırlar.
Bu hafta içerisinde vücut dışı değişikliklerinizin yanı sıra, vücut içinizde de önemli değişiklikler meydana gelmektedir. Rahminizin sürekli büyüyor ve genişliyor olması en önemli vücut içi değişiklik olarak kabul edilmektedir. Rahminiz sekizinci hafta içerisinde portakal büyüklüğüne ulaşmış olmakta ve bu genişleme mesaneye sürekli baskı yaptığından, sık sık idrara çıkmak problemi meydana gelebilmektedir. Ancak tıpkı yüzdeki sivilceler gibi, bu sık idrara çıkma durumunun da birinci trimester döneminden sonra azalacağı bilinmelidir. Bu hafta içerisinde adet kanamasına benzer kanamalar görülebilmektedir. Bu kanamaların sebebi, plasentanın rahim iç dokusunu oluşturma görevini üstlenmesinden kaynaklanmakta ve oldukça doğal bir durum olarak kabul edilmektedir. Bu dönemde vücudunuzda halen yoğun olarak devam eden aktiviteler nedeniyle yorgunluk ve bitkinlik hissetmeniz ve dolayısıyla sürekli uyuma isteği içerinde olmanız da normal bir durum olarak kabul edilmektedir.
Comments