Lotus Nişantaşı D:33

Mikroenjeksiyon (ICSI) Nedir?

Anasayfa » Mikroenjeksiyon (ICSI) Nedir?

mikroenjeksiyon_contentImage

Tüp bebek tedavilerinde yardımcı uygulama mikroenjeksiyon

Tüp bebek tedavilerinde her gün yeni yöntemler geliştirilmektedir. Amaç her çifte bebek sahibi olma imkanı sağlamaktır. Mikroenjeksiyon tekniğinin içerisinde tüp bebek tedavisinde, başarı şansının artmasını sağlayacak teknikler bulunmaktadır. Amaçlanan hedef hücreleri bir araya getirip en uygun şekilde döllenmesini sağlayarak, başarı ihtimalini arttırmaktır. Klasik teknik ile yumurtanın etrafına bırakılan spermler kendi halinde döllenmeye bırakılır.  Böylece sayıca fazla sperm tanelerinin yumurta hücresi ile buluşmasına izin verilecektir. Mikroenjeksiyon ile tüp bebek tedavilerinde ise tek bir tane kaliteli seçilmiş sperm, yumurta hücresine enjekte edilerek döllenme işlemi gerçekleştirilir. Her bir yumurta hücresine seçilen bir sperm yerleştirilerek sperm sayısı çok az erkeklerin de tüp bebek tedavisi şansı kazanmasını sağlar.

Mikroenjeksiyon tekniğinde avantajlar nelerdir?

Erkeğe bağlı kısırlık vakalarında sperm hücresi ile buluşmak kolay olmayabilir. TESE gibi teknikler ile sperm örneğine ulaşmış olmak, bu sperm tanelerine ihtiyacı artırmakta ve bir taneye bile mecbur bırakabilmektedir. Çünkü erkek kısırlıklarında sayıca az olacak olan sperm tanelerinin döllenmeye bırakılması da son derece önemlidir. Mikroenjeksiyon tekniğinde her bir sperm örneğine yumurtayı dölleme olanağı tanınmış olacağı için avantaj sağlanır. Bu mecburi buluşma sayesinde tüp bebek tedavilerinde döllenmeye bağlı başarısızlık azalarak tedavideki başarı şansı artacaktır.

Mikroenjeksiyon teknik olarak nasıl yapılmaktadır?

Meni içerisinde bulunan yahut TESE ile ulaşılmış spermlerin bir tanesi döllenme gerçekleştirebilmek için seçilir. Burada kalite oldukça önemlidir. Kaliteli sperm, hassas yapıda olan mikroskobik enjektör aracılığı ile alınarak kuyruk kısmı hareketsizleştirilir. Bu şekilde yumurta hücresinin içerisine direkt olarak yerleştirilir. Yumurta hücresinin de olgunluk evresi olarak metafaz 2 sürecinde olması gerekir.

Hangi tip hastalarda mikroenjeksiyon tekniğine ihtiyaç duyulur?

    • Sperm üretimi çok az olan durumlarda
    • Azospermi durumlarında TESE tekniği ile spermlere ulaşılmışsa
    • Öncesinde IVF ile başarısızlık tespit edilmiş ve döllenme problemi yaşanan çiftlerin bebek sahibi olması istendiğinde
    • Sebep olarak açıklanamamış ve tüp bebek tedavisi yaşanmış sonuç alınamamış hastalarda yardımcı tedavi olarak tecrübe edilebilir
    • PGD uygulaması ihtiyacı olan hastalarda

% 100 döllenme olayı gerçekleşecek mi?

Zoraki buluşma sağlanmasına rağmen her zaman garanti döllenme olayı gerçekleşmeyebilir. Çünkü sperm kalitesi yine önemli unsurdur. Burada embriyolog seçeceği spermin kalitesine dikkat edecek ve tecrübesi ile tedavide başarı şansını artıracaktır.(Tecrübeli seçilmiş embriyolog, her zaman başarı çıtasının yükselmesinde önemli neden olacaktır.)

Klasik tüp bebek tedavisi ve mikroenjeksiyon ile tüp bebek tedavisi arasında bütçe farkı olacak mı?

Her iki teknikte de benzer ekipmana ihtiyaç duyulacaktır. Merkezin kalitesi, ekibin tecrübesi, malzemelerin ve ilaçların güvenilirliği ile bütçe ayarlaması yapılmaktadır. Her iki teknikte de benzer fiyat listesi oluşacak ve bu anlamda değişik bütçe farklılıkları açığa çıkmayacaktır.

Biz Liv Hospital Tüp Bebek Merkezinde çok yüksek oranda mikroenjeksiyon yöntemini tercih ediyoruz. Elde edilen yumurta sayısına paralel olarak daha fazla sayıda embriyo oluşturmuş oluyoruz.  Sonuç olarak elimizdeki embriyo sayısının fazla olması içlerinden seçim yapabilme olanağını bize sağlayarak gebelik potansiyeli yüksek embriyoya ulaşmamızı kolaylaştırıyor.

tr_TRTurkish
×